Magistrata Liubovi Brînza, reținută anterior într-un dosar de corupție, a fost restabilită în funcție de CSM

  • 09 August 2023 10:20
Magistrata Liubovi Brînza, reținută anterior într-un dosar de corupție, a fost restabilită în funcție de CSM

Liubovi Brînza, judecătoarea vizată într-un dosar de corupție intentat în 2018, își reia activitatea la Curtea de Apel Chișinău. În cadrul ședinței de miercuri, 9 august, Consiliul Superior al Magistraturii a admis parțial cererea sa de repunere în funcție. Se întâmplă după ce recent, magistrata a fost achitată de către Curtea de Apel Comrat, transmite Radio Chișinău.

În aceeași ședință CSM urma să se pronunțe și asupra repunerii în funcție a Svetlanei Tizu, o altă judecătoare, vizată în același dosar de corupție, care a activat în cadrul Judecătoriei Chișinău. Membrii Consiliului au decis însă să amâne acest subiect pentru altă ședință, pentru a fi analizate în detalii toate circumstanțele.

Precizăm că Liubovi Brînza și Svetlana Tizu alături de alte trei magistrate au fost vizate într-un dosar intentat în 2018, atunci când erau acuzate că au pretins și au primit sume de bani în proporții deosebit de mari pentru a emite decizii favorabile în mai multe cauze penale.

Potrivit portalului anticoruptie.md, la 17 martie 2021, toate cele cinci judecătoare învinuite în așa-numitul „dosar al magistratelor”, au fost achitate, după ce nu s-a constatat existența faptei infracțiunii, iar în luna iunie curent, Curtea de Apel Comrat a menținut hotărârea instanței de fond.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău