MAEIE: În 2021 cetățenii R. Moldova au apelat la ambasade pentru perfectarea a peste 16 mii de pașapoarte

  • 26 Iulie 2021 13:25
MAEIE: În 2021 cetățenii R. Moldova au apelat la ambasade pentru perfectarea a peste 16 mii de pașapoarte

În prima jumătate a anului curent, moldovenii au apelat la ambasade pentru perfectarea a circa 16 mii de pașapoarte, peste 5 mii de buletine de identitate și peste 8 mii de titluri de călătorie. Astfel, în vederea diminuării rândurilor virtuale de așteptare la programările din cele mai solicitate destinații, Ministerul de Externe a anunțat că examinează modalități de suplinire cu personal consular adițional, precum și reorganizarea rețelei consulare, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor MAEIE, în perioada 1 ianuarie - 30 iunie, în străinătate prin intermediul ambasadelor și consulatelor Republicii Moldova au fost perfectate 67 623 de acțiuni consulare. Este un număr sporit față de anii precedenți, cele mai solicitate misiuni fiind cele de la Padova, Milano, Roma, Moscova, Paris  și Frankfurt pe Main.

“Pe fondul creșterii numărului de cetățeni ai Republicii Moldova din străinătate și al diversificării problematicii de natură consulară, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene vine în întâmpinarea cetățenilor moldoveni prin punerea la dispoziție într-un mod eficient și transparent pe paginile oficiale ale ambasadelor și consulatelor a informațiilor despre serviciile consulare frecvent solicitate”, se arată într-un comunicat MAEIE, potrivit sursei citate.

De asemenea, cei de la Externe anunță că moldovenii pot interacționa prin intermediul e-mailului cu personalul responsabil de serviciile consulare, iar în funcție de tipul serviciului solicitat, să trimită documente prin mijloace electronice sau prin curier poștal fără a mai fi nevoiți să se deplaseze în mod repetat la consulat, eliminându-se astfel barierele birocratice și cele geografice.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău