MAEIE organizează la Chișinău reuniunea ambasadorilor R. Moldova

  • 15 August 2023 13:22
MAEIE organizează la Chișinău reuniunea ambasadorilor R. Moldova

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene organizează la Chișinău în perioada 16 – 17 august 2023, reuniunea ambasadorilor Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat al MAEIE, inaugurarea reuniunii, care va fi făcută de către Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, va avea loc pe data de 16 august, începând cu ora 09:15.

„Evenimentul are drept scop examinarea chestiunilor legate de realizarea politicii externe a Republicii Moldova și stabilirea unor noi sarcini și priorități pe termen scurt și mediu, aprecierea activității misiunilor diplomatice și sporirii eficienței acestora. În cadrul reuniunii vor fi examinate chestiuni legate de evoluția relațiilor internaționale din ultima perioadă, inclusiv progresul Republicii Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană.”, se arată în comunicatul emis de MAEIE.

La reuniune vor fi discutate problemele cu care se confruntă diaspora și modalitățile de a oferi protecție socială cetățenilor moldoveni aflați peste hotare. În acest sens, șefii de misiuni diplomatice vor participa la lucrările Zilei Diasporei dar și la Diaspora Business Forum.

La fel, agenda evenimentului include și întâlniri ale șefilor de misiuni cu președinta Maia Sandu, președintele Parlamentului Igor Grosu, premierul Dorin Recean dar și alți conducători ai instituțiilor de stat.

Totodată, în calitate de invitați speciali, vor participa cu intervenții în regim de videoconferință mai mulți miniștri ai afacerilor externe. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău