MAEIE evaluează posibilitățile de evacuare a 26 de moldoveni din Nepal

  • 13 Mai 2021 17:25
MAEIE evaluează posibilitățile de evacuare a 26 de moldoveni din Nepal

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene evaluează diferite posibilități de evacuare a 26 de cetățeni ai Republicii Moldova aflați în Nepal și întoarcerea acestora în țară, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, citat de IPN.

Moldovenii se află acolo în scop turistic.

Potrivit MAEIE, ambasada a fost contactată de cetățenii Republicii Moldova aflați în Nepal, după ce, urmare a aplicării unor măsuri suplimentare pe plan intern în Nepal, cauzate de răspândirea COVID-19 în această țară, au fost suspendate zborurile internaționale până în data de 31 mai.

MAEIE precizează că are activat Centrul de Apel, la care cetățenii pot semnala ministerului informații despre alți cetățeni aflați în situații dificile, la numărul de telefon: +373 22 788 722.

Ministerul recomandă cetățenilor moldoveni să consulte alertele de călătorie actualizate săptămânal, în ziua de vineri. Acestea sunt disponibile la compartimentul „Călătorește în siguranță: MAEIE explică restricțiile de călătorie”. Călătoriile neesențiale în zonele afectate de răspândirea noului coronavirus vor fi evitate.

Nepal înregistrează peste 431 de mii de bolnavi de COVID-19 și peste 8 mii de cazuri noi în ultimele 24 de ore.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău