MAEIE: Condamnăm vehement noile comentarii neadevărate și fără temei făcute astăzi de către reprezentanta oficială a Ministerului rus de externe

  • 14 Martie 2023 16:43
MAEIE: Condamnăm vehement noile comentarii neadevărate și fără temei făcute astăzi de către reprezentanta oficială a Ministerului rus de externe

„Condamnăm vehement noile comentarii neadevărate și fără temei făcute astăzi de către reprezentanta oficială a ministerului rus de externe. . Guvernul nostru are un mandat ferm din partea cetățenilor pentru a menține pacea, securitatea și democrația în Republica Moldova”, se arată într-un comunicat al MAEIE, ca răspuns la noile declarații la adresa Chișinăului făcute astăzi de purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de externe, Maria Zaharova.

„Lucrăm în interesul cetățenilor noștri și avem un angajament ireversibil de a construi o Moldovă europeană, puternică și prosperă, în beneficiul tuturor locuitorilor noștri. Din prima zi a războiului am condamnat agresiunea Rusiei în Ucraina, conflict care cauzează distrugeri și suferință în țara vecină, în regiune și pe întreg continentul european.

Ca membru responsabil al comunității internaționale, Republica Moldova este ferm angajată în eforturi de a promova pacea și stabilitatea în întreaga lume. Suntem hotărâți în determinarea noastră de a deveni un stat membru al Uniunii Europene, obiectiv susținut de majoritatea cetățenilor noștri.

Vom continua să lucrăm cu cea mai mare dedicare și hotărâre pentru a atinge acest scop, respingând orice încercare de a submina eforturile noastre prin răspândirea de acuzații false și manipulatoare”, se arată în comunicatul MAEIE.

„Nu există nicio îndoială că autoritățile moldovenești își distrug țara și sunt gata de orice sacrificiu de dragul celor care le plătesc bani”, a spus Maria Zaharova în cadrul unor declarații de presă susținute astăzi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău