MAEIE a emis o alertă de călătorie în teritoriile ucrainene temporar ocupate de Federația Rusă

  • 21 Iulie 2023 15:20
MAEIE a emis o alertă de călătorie în teritoriile ucrainene temporar ocupate de Federația Rusă

Ministerul Afacerilor Externe și al Integrării Europene (MAEIE) face apel către cetățenii Republicii Moldova să se abțină de la deplasarea în toate teritoriile ucrainene temporar ocupate de Federația Rusă, din regiunile Donețk, Lugansk, Zaporojia, Herson și în Peninsula Crimeea, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, MAEIE face apel la cetățenii moldoveni să se informeze permanent din surse sigure, să rămână precauți și să fie în măsură să își ajusteze prompt planurile de călătorie.

MAEIE recomandă menținerea contactului cu ambasada sau consulatul general din Ucraina.

Pentru informații suplimentare și asistență consulară, oamenii se pot adresa la Centrul de Apel, care poate fi contactat la numerele de telefon: 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau numerele: +373 22 23 20 02. Operatorii au program de luni până vineri, între orele 08.00 – 17.00 (ora Republicii Moldova).

În afara programului cu publicul, se poate expedia un mesaj: prin email la [email protected] sau pe pagina de Facebook a Centrului de Apel și pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

MAEIE reiterează poziția de nerecunoaștere a anexării ilegale de către Federația Rusă a tuturor regiunilor ucrainene, inclusiv a Peninsulei Crimeea.

Acestea rămân conform dreptului internațional părți integrante ale Ucrainei și sunt tratate în calitate de teritorii temporar ocupate.

În aceste condiții, misiunea diplomatică și oficiul consular ale Republicii Moldova sunt extrem de limitate în capacitatea de a oferi asistență și protecție consulară cetățenilor care se află în regiunile enumerate mai sus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău