MAEIE a emis o alertă de călătorie în Suedia și Finlanda

  • 04 Ianuarie 14:26
MAEIE a emis o alertă de călătorie în Suedia și Finlanda

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a emis astăzi o alertă de călătorie în Suedia și Finlanda, relatează Moldpres.

Potrivit MAEIE, autoritățile din Finlanda și Suedia au emis avertismentul în urma scăderii temperaturii în anumite regiuni.

„Institutul suedez de Meteorologie a emis avertisment de vreme rea pentru regiunile Skåne și Blekinge. Totodată, Institutul Meteorologic finlandez, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, a emis Cod portocaliu pe tot teritoriul țării. Astfel, sunt așteptate precipitații semnificative, până la 25 cm de zăpadă și temperaturi scăzute de până la - 40 °C. În aceste condiții meteorologice sunt posibile întârzieri în circulația transportului public, anularea curselor, blocarea și închiderea traseelor”, a precizat MAEIE.

Alerta este valabilă în perioada 3 - 6 ianuarie curent. În acest context, cetățenii sunt îndemnați să verifice avertizările meteorologice înainte de a-și planifica călătoriile și disponibilitatea rutelor alternative de deplasare.

De asemenea, cetățenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, pot contacta Ambasada la numărul de telefon +46769423423 sau la adresa de e-mail [email protected].

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău