MAEIE a decis să-l recheme pe Ambasadorul R.Moldova la Moscova

  • 13 Februarie 2019 19:43
MAEIE a decis să-l recheme pe Ambasadorul R.Moldova la Moscova

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a înaintat Guvernului un demers prin care solicită rechemarea ambasadorului R. Moldova la Moscova, Andrei Neguță.

Informația a fost confirmată pentru Radio Chișinău de purtătorul de cuvânt al MAEIE, Alexandru Roitman. El a spus că nu comentează motivele pentru care diplomatul moldovean ar putea fi rechemat.
 
Andrei Neguță este ambasador al Republicii Moldova în Rusia din luna mai 2017. Anterior, el a mai deținut această funcție în anii 2009-2012, fiind rechemat în urma unui interviu în presa rusă care la Chișinău a fost interpretat ca o susținere din partea acestuia pentru menținerea trupelor militare ruse pe teritoriul Republicii Moldova.
 
Acesta și-a recăpatat însă postul de șef al misiuniii diplomatice de la Moscova după ce Igor Dodon a respins propunerile Guvernului în privința mai multor candidaturi la funcția de ambasador, iar în urma unor discuții cu Pavel Filip alte candidaturi au fost schimbate cu persoane apropiate șefului statului.
 
Presa de la Chișinău scrie că motivul rechemării diplomatului nu ar fi legat de cazul celor doi piloți moldoveni, ci de felul cum acesta a cum a reacționat la deschiderea reprezentanței Transnistriei la Moscova, prezentată drept fundație de către autoritățile ruse.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău