MAEIE condamna discursul la ONU a unui reprezentant al Tiraspolului

  • 24 Septembrie 2019 08:06
 MAEIE condamna discursul la ONU a unui reprezentant al Tiraspolului

Chișinău se declară nedumerit și indignat de discursul rostit ieri la ședința în plen a celei de-a 42-a sesiuni a Consiliului pentru Drepturile Omului al ONU de reprezentantul regiunii separatiste transnistrene la Moscova Leonid Manakov.

După cum se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, în discursul său Manakov a chemat direct comunitatea internațională să recunoască ”independența Transnistriei în calitate de subiect de drept internațional”.

MAEIE consideră că astfel de discursuri, rostite de la tribuna instituțiilor ONU sunt provocatoare și contraproductive, fiind de natură să submineze procesul de negocieri în formatul „5+2” privind identificarea unei soluții globale, pașnice și durabile pentru conflictul transnistrean.

Totodată, Ministerul de externe de la Chișinău anunță că a făcut un demers către conducerea Federației Ruse privind sistarea activității „Fundației pentru dezvoltarea relațiilor sociale și culturale „Transnistria””, deschise la Moscova la începutul acestui an, al cărei conducător este Leonid Manakov, având în vedere că de fapt aceasta funcționează ca o „reprezentanță oficială a Transnistriei” în Federația Rusă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău