MAE: Suspectul atacului la un centru pentru refugiați din Berlin, reținut

  • 15 August 15:43
MAE: Suspectul atacului la un centru pentru refugiați din Berlin, reținut

În legătură cu incidentul produs în seara zilei de 13 august în cadrul unei locuințe comune (cămin) din orașul Berlin, soldat cu rănirea a cinci cetățeni originari din Republica Moldova, Ministerul Afacerilor Externe vă comunică următoarele: Ambasada Republicii Moldova în Germania este în legătură cu autoritățile polițienești ale orașului Berlin care cercetează cazul.

Potrivit datelor preliminare comunicate misiunii noastre diplomatice de către aceste autorități, incidentul s-a produs ca urmare a unei altercații provocate de un presupus atacator, locuitor al căminului, care agresase mai întâi un vizitator și un agent de pază al instituției, iar apoi un grup de persoane, printre care se aflau cetățenii moldoveni.

Incidentul s-a soldat cu rănirea a cinci cetățeni ai Republicii Moldova, printre ei un tânăr de 15 ani, doi tineri de 20 de ani și doi bărbați de 24 și, respectiv, 42 de ani. Doi dintre cetățenii Republicii Moldova au fost internați la spital cu răni prin înjunghiere, iar ceilalți au fost tratați ambulatoriu sau la fața locului. La ora actuală, toți se află în afara oricărui pericol. Suspectul a fost reținut și este anchetat de instituțiile polițienești.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
20
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău