MAE român: Un ostatic cu dublă cetățenie, israeliană și română, a murit în Fâșia Gaza

  • 02 Decembrie 2023 09:55
MAE român: Un ostatic cu dublă cetățenie, israeliană și română, a murit în Fâșia Gaza

Un ostatic cu dublă cetățenie, israeliană și română, a decedat în Fâșia Gaza, relatează Ministerul Afacerilor Externe de la București printr-un comunicat de presă dat publicității astăzi. Potrivit informațiilor este al șaselea deces al unei persoane cu dublă cetățenie româno-israeliană de la începutul conflictului, dar este primul caz de ostatic cu cetățenie a statului român care a decedat în captivitate.

Autoritățile israeliene au informat partea română cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, ostatic în Fâșia Gaza, mai menționează sursa citată.

Ministerul Afacerilor Externe de la București a transmis condoleanțe familiei îndoliate.

„În prezent, trei persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, se mai află ostatice în Fâșia Gaza, context în care Ministerul Afacerilor Externe reiterează necesitatea eliberării tuturor ostaticilor din Fâșia Gaza”, mai menționează sursa citată.

Ambasada României la Tel Aviv menține contactul cu autoritățile israeliene, se mai arată în comunicatul MAE român.

În total, șase persoane cu dublă cetățenie, română și israeliană, au fost luat ostatice de Hamas. Două dintre acestea au fost eliberate duminică, 26 noiembrie, în perioada armistițiului de șapte zile.

Precizăm că și un cetățean al R. Moldova a murit de la începutul războiului în Fâșia Gaza. Bărbatul lucra în apropierea zone de conflict și era originar din raionul Leova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău