MAE român: 103 cetățeni români din Gaza au primit permisiunea de a pleca

  • 07 Noiembrie 2023 08:30
MAE român: 103 cetățeni români din Gaza au primit permisiunea de a pleca

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la București transmite că 103 cetățeni români din Fâșia Gaza și membrii de familie ai acestora au primit, în cursul nopții de luni spre marți, permisiunea de a tranzita punctul de trecere a frontierei de la Rafah și de a intra pe teritoriul Republicii Arabe Egipt.

Aceștia au fost informați de către reprezentanții Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah referitor la procedură, iar evacuarea lor în Egipt se va realiza pe parcursul zilei de marți, cu respectarea tuturor procedurilor specifice impuse, precizează sursa citată.

În vederea preluării persoanelor evacuate, echipele consulare mobile din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE vor acorda sprijinul necesar în punctul de trecere a frontierei Rafah, pentru evacuarea rapidă a cetățenilor români, respectiv asistența consulară specifică. Ulterior, cetățenii români și familiile acestora vor fi preluați de către reprezentanții Ambasadei României în Republica Arabă Egipt și cele două echipe mobile, care îi vor însoți până la Cairo, de unde vor ajunge în România cu o cursă aeriană specială.

Totodată, Celula de Criză Interinstituțională, prin intermediul misiunilor diplomatice de la Cairo și Tel Aviv, continuă dialogul cu autoritățile egiptene și israeliene în vederea finalizării operațiunilor de evacuare pentru ceilalți cetățeni români și membrii de familie ai acestora care au solicitat sprijin și încă se află în Fâșia Gaza.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău