MAE de la București a emis o avertizare de călătorie pentru cetățenii care vor să ajungă în Ucraina

  • 23 Ianuarie 2019 10:36
MAE de la București a emis o avertizare de călătorie pentru cetățenii care vor să ajungă în Ucraina

Mai multe țări din Europa se confruntă cu ninsori abundente, vânt puternic și polei.

Aceste fenomene afectează în primul rând transporturile, motiv pentru care Ministerul de Externe de la București a emis mai multe atenționări de călătorie.

Reporter Costi Dumăscu: "În Ucraina a fost emis un cod galben, valabil astăzi și mâine, în regiunile centrale și nord-estice ale țării, pentru căderi semnificative de precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și intensificări ale vântului.

Stratul de zăpadă va ajunge, în unele locuri, până la 20 de centimetri.

În alte zone, ninsoarea se va transforma în ploaie, ceea ce va determina apariția poleiului.

În aceste condiții, Ministerul de Externe de la București a emis o avertizare de călătorie pentru cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Ucraina să-și ia toate măsurile necesare.

În situații speciale, ei pot contacta telefonic Ambasada României la Kiev sau consulatele țării la Cernăuți, Odessa și Solotvino.

Vreme rea și în Marea Britanie, unde este posibil ca în unele aeroporturi să se înregistreze întârzieri sau chiar anulări de zboruri.

În Franța meteorologii au instituit o avertizare încă și mai severă: este cod portocaliu de ninsoare și polei în nordul și centrul țării, iar patru departamente din sud-est sunt sub cod portocaliu de avalanșe.

Pe diferite porțiuni ale șoselelor din zonele afectate de ninsori circulația este deja îngreunată.

Se recomandă cetățenilor români să consulte situația drumurilor pe paginile internet care oferă informații în timp real.

sursa: rra

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău