MAE atenționează despre riscurile de incendii de vegetație din Turcia și Republica Elenă

  • 01 Iulie 17:30
MAE atenționează despre riscurile de incendii de vegetație din Turcia și Republica Elenă

Cetățenii Republicii Moldova care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Turcia și Republica Elenă, sunt avertizați despre riscurile de incendii de vegetație în perioada estivală.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova (MAE), până în prezent, în Turcia au fost înregistrate 44 de focare de incendii, 30 dintre acestea în zone rurale și 14 în zone forestiere.

Temperaturile foarte ridicate din această perioadă sporesc riscul producerii incendiilor. Astfel, se vor înregistra temperaturi foarte ridicate în anumite zone ale țării, existând și pe viitor un risc ridicat de producere a unor incendii de vegetație”, a precizat instituția.

În acest context, MAE recomandă cetățenilor Republicii Moldova următoarele: să verifice condițiile meteorologice și atenționările oficiale emise de autorități, înainte de planificarea deplasării; să manifeste precauție în zonele afectate; să monitorizeze îndeaproape mass-media locală și să-și anunțe prezența în zonele de risc prin contactarea misiunilor diplomatice/oficiilor consulare ale Republicii Moldova din Turcia și Grecia; să se asigure că dețin suficiente resurse de combustibil, apă, alimente și să mențină funcționale mijloacele mobile de comunicare.

În cazul unor alerte telefonice privind izbucnirea unor incendii în zona în care vă aflați, urmați instrucțiunile autorităților locale și ale reprezentanților unităților hoteliere”, a subliniat MAE.

Pentru asistență consulară, cetățenii pot contacta:

- Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia (Telefon: +90 541 687 21 04; Email: [email protected]; [email protected]);

- Consulatul General al Republicii Moldova la Istanbul (Telefon: +90 535 983 01 73; Email: [email protected]);

- Ambasada Republicii Moldova în Grecia (Telefon: +30 210699-03-72; Email: [email protected]; [email protected]).

Citiți și:

Avertizare de călătorie pentru Turcia și Grecia: Risc de incendii în perioada estivală

Turiști români, evacuați în urma incendiilor de vegetațiie din Turcia și Grecia. Anunțul MAE de la București

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
20,52
Câțiva nori
Umiditate:88 %
Vint:4,63 m/s
Thu
20
Fri
21
Sat
23
Sun
25
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău