MAE al României a ridicat la maxim nivelul de alertă pentru Ucraina: "Părăsiți imediat această țară"

  • 22 Februarie 2022 09:50
MAE al României a ridicat la maxim nivelul de alertă pentru Ucraina:

România condamnă recunoașterea de către Federația Rusă a "independenței" autoproclamatelor republici separatiste din Donețk și Luhansk, care sunt părți componente ale Ucrainei, transmite Radio România Actualități.

Președintele României, Klaus Iohannis, precizează într-un mesaj public faptul că România condamnă cu fermitate decizia Moscovei, considerată un act care încalcă flagrant dreptul internațional, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. 

La rândul său, Guvernul de la București condamnă orice tentativă de a pune sub semnul întrebării integritatea teritorială a Ucrainei. Într-un mesaj postat pe o rețea de socializare, Executivul subliniază, totodată, că punerea la îndoială a statalității unui stat membru ONU reprezintă o abordare revizionistă, care amenință pacea în Europa și în lume.
  
Între timp, Ministerul de Externe de la București a ridicat la maxim nivelul de alertă pentru Ucraina: "Părăsiți imediat această țară".
 
MAE le solicită cu insistență cetățenilor români să nu se deplaseze în statul vecin, iar celor aflați temporar pe teritoriul ei să îl părăsească imediat.
 
Tot la București, directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, este invitat astăzi la ședința Comisiei parlamentare comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI, pentru discuții despre situația de securitate din zona extinsă a Mării Negre și de pe flancul estic al NATO.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:2,06 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău