Macron și Putin, de acord să încerce obținerea unui armistițiu în estul Ucrainei (Palatul Elysee)

  • 20 Februarie 2022 17:40
Macron și Putin, de acord să încerce obținerea unui armistițiu în estul Ucrainei (Palatul Elysee)

Președinții francez Emmanuel Macron și rus Vladimir Putin au convenit duminică să facă tot posibilul pentru a se ajunge rapid la un armistițiu în estul Ucrainei, a anunțat Palatul Elysee, potrivit AFP.

Cei doi lideri au căzut de asemenea de acord, în cadrul unei convorbiri telefonice, asupra "necesității de a privilegia o soluție diplomatică la criza actuală și de a face totul pentru a o obține", a adăugat președinția franceză, transmite Agerpres.

Palatul Elysee a mai precizat că Ministrul francez al Afacerilor Externe, Jean-Yves Le Drian, "se va întâlni cu omologul său rus Serghei Lavrov în următoarele zile".

De partea cealaltă, Kremlinul a transmis că Putin a spus în discuția cu Macron că "provocările" ucrainene sunt cauza agravării ciocnirilor cu separatiștii în estul Ucrainei, precizând în același timp că vrea să "intensifice" eforturile diplomatice pentru rezolvarea conflictului.

Conform Kremlinului, președintele rus i-a cerut omologului său francez ca NATO și SUA "să ia în serios" cerințele Rusiei în privința securității sale, aflate în centrul crizei actuale dintre Moscova și Occident. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:43 %
Vint:5,66 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău