Macron: Rusiei i se va cere să respecte o încetare a focului în Ucraina în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris

  • 17 Martie 15:41
Macron: Rusiei i se va cere să respecte o încetare a focului în Ucraina în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris

Rusiei i se va cere să respecte o încetare a focului în Ucraina în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, a declarat președintele francez Emmanuel Macron într-un interviu de la Paris, difuzat de televiziunea ucraineană și postat sâmbătă de o jurnalistă ucraineană pe canalul său YouTube.

Informațiile au fost preluate de Reuters.

"Cererea de încetare a focului în timpul Jocurilor Olimpice. Ei (rușii) trebuie să facă asta. Asta s-a întâmplat întotdeauna", a spus intervievatorul, vorbind printr-un interpret, scrie News.ro.

”Va fi solicitat”, spune Macron în franceză, înainte ca un translator să-i traducă răspunsul în ucraineană ca ”Da, o vom cere”.

”Norma țării gazdă este să se miște în pas cu mișcarea olimpică. Acesta este un mesaj de pace. Vom urma, de asemenea, decizia Comitetului Olimpic”, a spus Macron.

Comitetul Internațional Olimpic a condamnat invadarea Ucrainei de către Rusia în februarie 2022, declarând că guvernul rus a încălcat Armistițiul Olimpic, care își propune să valorifice puterea sportului pentru a promova pacea și dialogul.

Joi, președintele Comitetului Olimpic Rus a declarat că ROC nu va boicota Jocurile Olimpice de la Paris din acest an, în ciuda restricțiilor impuse sportivilor de CIO, ca pedeapsă pentru invadarea Ucrainei. Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a declarat miercuri pentru Reuters, într-un interviu, că preferă ca rușii și belarușii ”să nu vină”.

Rușilor și belarușilor li s-a interzis inițial să concureze la nivel internațional în urma invaziei, pentru care Belarus a fost folosit ca teren de scenă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Arhivă Radio Chișinău