Măcelarii francezi îi acuza pe vegani de "terorism" și cer protecția poliției

  • 26 Iunie 2018 17:49
Măcelarii francezi îi acuza pe vegani de

Măcelarii din Franța cer ajutorul guvernului de la Paris în lupta cu ceea ce numesc "terorismul vegan". Îi acuză pe activiștii vegetarieni și vegani că le atacă afacerile și vor protecția poliției. Problemelor lor trec însă de confruntarea cu cei care evită carnea. Realitatea este că tot mai puțini oameni mânăncă porc, pui și pește, iar asta taie din profitul patronilor.

Orașul Lille din nord-vestul Franței pare câmpul preferat de luptă al veganilor cu măcelăriile și pescăriile. În ultimele săptămâni au fost sparte mai multe vitrine, iar altele au fost stropite cu vopsea roșie ca sângele, spre indignarea patronilor.

Albane Haquette, proprietară de pescărie: Nu în felul acesta transmiți un mesaj sau diverse idei, cred că este o violență gratuită.

La fel descriu însă și militanții vegani sacrificarea animalelor, pe motiv că oamenii nu mai depind de carnea animalelor pentru a supraviețui, cum era cazul în epoca de piatră.

4.000 de oameni au demonstrat la sfârșitul săptămânii trecute la Paris și au condamnat violența împotriva necuvântătoarelor, crescute în condiții groaznice în multe ferme.

Cei mai mulți reușesc să rămână raționali în această confruntare.

Client: Sunt împotriva maltratării animalelor, dar a deveni violent și a-i ataca pe comercianți este ridicol.

În fața veganilor care depășesc limita, confederația măcelarilor francezi, adică 18.000 de afaceri din domeniu, cere ministerului de Interne protecție în fața militanților care încearcă în mod agresiv să impună stilul lor de viață. Sociologii au însă o explicație pentru virulența unor acțiuni.

Marianne Celka, sociolog: Veganismul a devenit foarte popular, dar fiind tratat derizoriu, a trezit o conștiință activistă destul de radicală.

Dincolo de părerile pro și contra, statisticile din Franța arată că 13% dintre tineri nu mai mănâncă deloc carne.

Sursa: Digi24

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău