Macedonia de Nord participă în premieră la reuniunea miniștrilor apărării din NATO

  • 13 Februarie 2019 18:56
Macedonia de Nord participă în premieră la reuniunea miniștrilor apărării din NATO

Ziua de miercuri a reprezentat un moment istoric pentru Republica Macedonia de Nord, întrucât țara a luat loc pentru prima dată la masa aliaților NATO, notează Rador.

Ministrul macedonean al apărării, Radmila Šekerinska, și-a exprimat entuziasmul de a fi primul ministru care reprezintă Macedonia de Nord la sediul NATO de la Bruxelles, cu prilejul reuniunii de două zile a miniștrilor apărării din statele alianței. 

"Astăzi ... lăsăm în urmă izolarea din trecut", a scris Radmila Šekerinska pe Twitter, adăugând: "Și pășim în viitor ca parte a familiei alianței". Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-a grăbit să răspundă la schimbul de amabilități.

"Mă bucur să o întâmpin pe ministrul apărării Radmila Šekerinska, la prima ministerială a NATO, la care Republica Macedonia de Nord este invitată", a scris Stoltenberg pe Twitter, adăugând o fotografie în care apare alături de Šekerinska.

"Vă mulțumesc pentru angajamentul puternic față de alianța noastră". Chiar dacă Macedonia de Nord nu este oficial stat membru NATO - oficialii au semnat săptămâna trecută un acord de asociere ce precedă aderarea - țara poate sta la masa NATO, în calitate de oaspete.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău