Luxemburgul refuză să găzduiască versiunea germană a canalului rusesc RT (Russia Today)

  • 15 August 2021 18:55
Luxemburgul refuză să găzduiască versiunea germană a canalului rusesc RT (Russia Today)

Luxemburgul a refuzat să acorde licență canalului de televiziune rusesc RT (Russia Today) care ceruse aprobarea să difuzeze emisiuni în limba germană din această țară, au anunțat autoritățile luxemburgheze, citate de AFP, potrivit Agerpres.

"Serviciul pentru media, comunicații și domeniul digital a apreciat că Luxemburgul nu are jurisdicția competentă pentru 'RT în limba germană' întrucât criteriile tehnice nu sunt îndeplinite", potrivit unui comunicat publicat sâmbătă de biroul premierului luxemburghez Xavier Bettel.

"Deoarece difuzorul dispune de un birou în Germania, unde se află o parte semnificativă a salariaților implicați în producerea serviciilor audiovizuale, 'RT în limba germană' trebuie să fie plasată sub jurisdicția Republicii Federale Germane", conform documentului.

Canalul RT, plasat sub controlul direct al Kremlinului, a cerut Luxemburgului licența de difuzare prin satelit în iunie, cu scopul de a ocoli legislația germană care interzice acordarea unei licențe audiovizuale presei străine deținută de un stat.

"Guvernul luxemburghez dispune de o anumită latitudine pentru a refuza o cerere. El a ales să considere că nu este competent teritorial în măsura în care ansamblul mijloacelor RT sunt la Berlin", a declarat președintele autorității independente audiovizuale a Marelui Ducat, Thierry Hoscheit, intervievat de AFP.

RT a indicat într-un comunicat că a primit răspunsul autorităților luxemburgheze și că avocații săi "examinează scrisoarea pentru a decide demersuri viitoare" de întreprins.

RT, care emite și în limbile engleză, franceză și spaniolă, este considerat ca făcând parte din eforturile de propagandă desfășurate de Kremlin pe plan internațional.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău