Lupu s-a răzgândit (Timpul)

  • 15 Noiembrie 2012 13:34
Lupu s-a răzgândit (Timpul)

Constantin Tănase scrie în Timpul că Lupu din nou s-a răzgândit! Marian Lupu mai vine cu o propunere: să declare limba română drept limbă oficială a RM, „egalând-o” cu limba moldovenească.

Așadar, avem deja o cu totul altă poziție a PD, a cincea la număr, observă autorul.

Timpul mai scrie că prim-secretarul komsomolului, Nicolae Cuharenco, va fi judecat, pentru că, pe 29 octombrie, a folosit la un miting simbolul regimului criminal comunist - secera și ciocanul, însemne interzise prin lege de la 1 octombrie. Comisariatul de poliție din sectorul Râșcani al capitalei a înaintat ieri procuraturii dosarul pe numele prim-secretarului comsomolist.

Dilema „oul sau găina“, cauza justiției proaste, titrează Adevărul. Avem un sistem ineficient, pentru că nu avem bani să-l finanțăm. Totodată, în lipsa unei justiții credibile, riscăm să nu mai ieșim din tranziție economică și să nu avem încă mulți ani resurse pentru reforme serioase, arată un studiu al Expert-Grup. Republica Moldova ocupă cea mai proastă poziție la capitolul remunerarea judecătorilor la început de carieră, cât și a celor cu experiență, arată un raport al Comisiei Europene pentru Eficiența Sectorului Justiției.

Adevărul scrie că onouă reformă în Sănătate îi bagă în boală pe pacienți și doctori. Medicii specialiști se tem că ideea de a fi transferați în staționare îi va lăsa șomeri, iar bolnavii - că vor fi nevoiți să facă drumuri în plus. Autoritățile vor să economisească astfel 60 de milioane de lei pe an.  

Adevărul public și un interviu cu Andrei Jilihovschi, moldoveanul care cântă la Teatrul Bolșoi din Moscova. Modest și îndrăgostit de muzică. Așa se descrie el.  Își alege cu grijă rolurile și își face semnul crucii înainte de fiecare spectacol.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:0 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău