Lupte violente la Lisiciansk, însă orașul nu a fost încercuit (armata ucraineană)

  • 02 Iulie 17:28
Lupte violente la Lisiciansk, însă orașul nu a fost încercuit (armata ucraineană)

Armata ucraineană a transmisă sâmbătă că Lisiciansk, oraș-cheie din estul Ucrainei aflat în centrul unor lupte intense în ultimele zile, "nu este încercuit", contrar unor afirmații făcute de separatiștii susținuți de armata rusă, potrivit AFP, citată de Agerpres.

"Luptele fac ravagii în jurul Lisicianskului. Din fericire, orașul nu este încercuit și se află în continuare sub controlul armatei ucrainene", a declarat la televiziunea ucraineană Ruslan Muzitciuk, purtător de cuvânt al Gărzii Naționale a Ucrainei, dezmințind o informație transmisă anterior de un reprezentant al armatei separatiste din Lugansk.

Separatiștii susținuți de armata rusă au transmis sâmbătă că au încercuit "total" orașul Lisiciansk.

"Astăzi, milițiile populare din Lugansk (armata separatistă - n.r.) și forțele armate ruse au ocupat ultimele înălțimi strategice, ceea ce ne permite să afirmăm că localitatea Lisiciansk este complet încercuită", a precizat un reprezentant al armatei separatiste din Lugansk, Andrei Marociko, citat de agenția rusă de presă TASS.

Lisiciansk este ultimul mare oraș din regiunea Lugansk controlat de armata ucraineană.

El este înfrățit cu Severodonețk, cucerit săptămâna trecută de Moscova după retragerea forțelor ucrainene la finalul unor confruntări de mai multe săptămâni. Cele două orașe sunt separate de râul Donețk.

Ocuparea orașului Lisiciansk ar permite armatei ruse să avanseze spre Sloviansk și Kramatorsk, alte două mari orașe din regiunea industrială Donbas, pe care Moscova încearcă să o cucerească.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:5,14 m/s
Fri
23
Sat
25
Sun
25
Mon
25
Tue
25
Arhivă Radio Chișinău