Lupte cu tancuri și artilerie la granița dintre Armenia și Azerbaidjan

  • 14 Iulie 2020 14:53
Lupte cu tancuri și artilerie la granița dintre Armenia și Azerbaidjan BBC

Cel puțin patru soldați azeri au fost uciși în urma conflictului cu tancuri și artilerie care se petrece de două zile la granița dintre Armenia și Azerbaidjan, informează BBC, citat de DIGI24.ro.

Un conflict între cele două foste state sovietice asupra teritoriului Nagorno-Karabakh rămâne fără rezolvare, însă luptele recente s-au dus în Tavush, o zonă aflată la nordul teritoriului disputat.

Armata din Adzerbaidjan a anunțat patru morți, însă și distrugerea unei fortificații armene și a unor sisteme de artilerie. Armenia nu a anunțat victime.

Cele două foste state sovietice au purtat un război în perioada 1988 – 1994, când Armenia i-a susținut pe etnicii armeni din enclava Nagorno-Karabah, un teritoriu recunoscut la nivel internațional ca făcând parte din Azerbaidjan.

În cadrul unei întâlniri de urgență de luni, președintele azer Ilham Aliyev a spus că "Armenia va purta întrega responsabilitatea pentru această provocare".

În același timp, Armenia a acuzat Adzerbaidjan că "a folosit sisteme de artilerie într-un atac cu scopul de a captura poziții armene".

"Au fost respinși, suferind pierderi umane. Nu au existat victime printre soldații armeni", a anunțat pe Facebook Shushan Stepanyan, purtător de cuvânt al ministrului armean al Apărării.

În data de 6 iulie, președintele azer Aliyev a spus că negocierile de pace cu Armenia, pentru a rezolva conflictul vechi din Nagorno-Karabakh, au stagnat. El a mai spus că discuțiile recente între miniștri de Externe ale celor două țări sunt "fără rost".

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău