Luptătorii din Rep. Moldova au cucerit două medalii la campionatele mondiale printre cadeți

  • 05 August 2019 08:29
Luptătorii din Rep. Moldova au cucerit două medalii la campionatele mondiale printre cadeți

Luptătorii din Rep. Moldova au cucerit două medalii, una de argint și alta de bronz, la campionatele mondiale printre cadeți, încheiate duminică, 4 august, la Sofia, Bulgaria.

La lupte greco-romane, Gabriel Lupașco a devenit vicecampion mondial după ce a fost învins în finala categoriei 80 kg de ucraineanul Mykyta Alieksieiev. Înainte de a ajunge în ultimul act, sportivul nostru a reușit patru victorii în fața unor luptători din India, Georgia, Finlanda și Kazahstan.

La același stil, în categoria 71 kg, campionul mondial printre cadeți de anul trecut, Alexandrin Guțu, s-a mulțumit de această dată cu medalia de bronz. În semifinale, el a cedat în fața viitorului campion, iranianul Reza Rajab Ali Saki, iar în lupta pentru bronz l-a învins pe azerul Rauf Abdulla Aliyev.

La lupte libere, doi sportivi din Rep. Moldova s-au clasat în top 10 în categoriile lor de greutate. Ion Demian (cat. 80 kg) s-a clasat pe locul 5, iar Lilian Bălan (cat. 71 kg.) a obținut locul 8. 

La campionatele mondiale printre cadeți de la Sofia au participat 11 tineri luptători din Rep. Moldova, inclusiv șapte la stilul liber și patru la cel greco-roman.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău