Luminița Odobescu, la Kiev pentru o reuniune istorică a miniștrilor de externe din UE: România va rămâne alături de Ucraina cât timp va fi nevoie

  • 02 Octombrie 2023 15:07
Luminița Odobescu, la Kiev pentru o reuniune istorică a miniștrilor de externe din UE: România va rămâne alături de Ucraina cât timp va fi nevoie

Ministrul afacerilor externe român, Luminița Odobescu, se află, luni, la Kiev, unde participă la reuniunea informală a șefilor diplomațiilor din statele membre ale Uniunii Europene, de unde a transmis că România va rămâne un susținător puternic al Ucrainei atât timp cât va fi nevoie, scrie caleaeuropeana.ro.

Miniștrii de externe din cele 27 de state membre ale UE se reunesc luni, într-o premieră istorică, în capitala ucraineană, Kiev, pentru discuții privind aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană, au anunțat luni dimineață, de la Kiev, șeful diplomației UE, Josep Borrell, și șeful diplomației ucrainene, Dmitro Kuleba.

“Acesta este un moment istoric. Suntem aici împreună cu toți miniștrii de externe la prima reuniune a Consiliului care are loc la Kiev. Suntem aici să transmite un mesaj puternic pentru Ucraina. România este un susținător puternic al Ucrainei atât de cât va fi nevoie. Vom discuta măsurile de sprijin pentru Ucraina, atât la nivel bilateral, cât și în cadrul UE și NATO”, a spus ea, în cadrul unor scurte declarații de presă.

“România, statul membru cea mai mare graniță cu Ucraina, înțelege foarte bine consecințele războiului din Ucraina. Părți din drone ale Rusiei au fost găsite pe teritoriul României. Atacurile Rusiei asupra infrastructurii civile ucrainene, inclusiv cele de la granița cu România, sunt crime de război”, a adăugat șefa diplomației române.

Odobescu a publicat, pe Twitter, o fotografie de la Zidul Amintirii din capitala Ucrainei, unde se află portrete ale celor care au murit pentru țară.

“Zidul Amintirii din Kiev este o puternică mărturie a spiritului dârz al Ucrainei. Azi aduc un omagiu memoriei celor care s-au jertfit pentru libertate, unitate și pace. Să nu uităm niciodată curajul și altruismul lor”, a scris ministrul Odobescu, pe platforma de socializare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:4,63 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău