Luminița Odobescu: În ultimul an am văzut rezultate impresionante ale Republicii Moldova, dar aceste progrese trebuie să continue

  • 17 Septembrie 11:43
Luminița Odobescu: În ultimul an am văzut rezultate impresionante ale Republicii Moldova, dar aceste progrese trebuie să continue

În discursul susținut la deschiderea Conferinței Ministeriale a Platformei de Parteneriat pentru Republica Moldova, ministra de Externe a României, Luminița Odobescu a precizat că rezultate obținute de Republica Moldova pe calea democrației sunt impresionante. Șefa diplomației de la București a menționat că progresele Chișinăului trebuie să continue și că România și statele UE sunt gata să ajute în acest sens.

„În ultimul an am văzut rezultate impresionante, dar aceste progrese trebuie să continue. Împreună trebuie să ajutăm Republica Moldova, trebuie să pregătim țara pentru integrarea în UE. Trebuie să ajutăm Guvernul Republicii Moldova să reușească. Acesta va fi și succesul nostru”, a spus Luminița Odobescu.

Aceasta a precizat că, încă de la începutul războiului din Ucraina, Republica Moldova s-a poziționat de partea corectă a istoriei.

„Din primele momente ale războiului de agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei, Republica Moldova a stat ferm de partea corectă a istoriei, oferind tot sprijinul posibil pentru ucrainenii care au fugit de război. De asemenea, Republica Moldova a fost afectată puternic de război și s-a confruntat cu pericole complexe, grave venite din partea Rusiei”, a declarat șefa diplomației de la București.

 Luminița Odobescu a evidențiat sprijinul ferm acordat Republicii Moldova de către România.

„Vom colabora pentru a extinde interconectivitatea în sectorul energetic, în infrastructură și digitală. Există contribuții directe pentru integrarea Republicii Moldova în piața Uniunii Europene. România va rămâne angajată ferm să colaboreze cu toți partenerii din Platforma de Parteriat pentru Moldova”, a punctat Luminița Odobescu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
19
Mon
20
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău