Lumina Sfântă s-a aprins la Ierusalim, la Biserica Sfântului Mormânt

  • 23 Aprilie 2022 17:49
Lumina Sfântă s-a aprins la Ierusalim, la Biserica Sfântului Mormânt

Lumina Sfântă s-a aprins astăzi la Ierusalim, la Biserica Sfântului Mormânt, în fața a mii de pelerini care au putut asista la ceremonie, după doi ani de restricții impuse de pandemia de COVID.

Patriarhul Teofil al Ierusalimului a distribuit Focul Sfânt delegaților Bisericii Ortodoxe, care îl vor duce în țările lor.

ÎPS Părinte Mitropolit Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, va aduce Sfânta Lumină de la Ierusalim de la Aeroportul Internațional din Iași, unde, aceasta, va sosi cu o aeronavă de la Ierusalim. Preacuvioșii Părinți Stareți, Precucernicii Părinți Protopopi și slujitorii sfintelor altare sunt așteptați la Sediul Mitropoliei Basarabiei, str. 31 August 1989, nr. 161, sâmbătă, 23 aprilie, începând cu ora 19:00, să întâmpine pe ÎPS Părinte Mitropolit Petru și să primească Sfânta Lumină, ca până la ora 00:00 să fie prezentă în sfintele altare a tuturor bisericilor de pe cuprinsul Mitropoliei Basarabiei, ca mai apoi să fie transmisă credincioșilor.

Totodată, în R.Moldova Lumina Sfântă va ajunge și cu o aeronavă charter cu itinerarul Tel Aviv – Chișinău. Aeronava va ateriza pe Aeroportul Internațional Chișinău la ora 18:30, Focul Haric va fi preluat de către întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Vladimir. Focul Haric va fi adus în fața Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din Capitală în jurul orei 19:30, după care va fi împărțit preoților și credincioșilor care îl vor răspândi în întreagă țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău