Lumea sportului internațional salută revenirea Simonei Halep

  • 06 Martie 08:42
Lumea sportului internațional salută revenirea Simonei Halep

Mari campioni din lumea tenisului, precum Chris Evert, Boris Becker sau Juan Martin Del Potro, au salutat reducerea suspendării Simonei Halep de la 4 ani la 9 luni de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne și iminenta ei revenire în circuitul WTA.

Multipla campioană americană Chris Evert a transmis pe platforma X (fostă Twitter) că a crezut mereu în nevinovăția Simonei Halep: ''Sunt fericită pentru ea! Am crezut mereu în nevinovăția ei!'', a transmis Agerpres.

Și legendarul jucător german Boris Becker a salutat ''victoria'' româncei: ''Yesssss Simo!!! Bine meritat!''

Australianul Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, a preferat un mesaj cu subînțeles în aceeași platformă de social media: ''Bună dimineața!!! #simo''.

Fostul mare tenisman argentinian Juan Marin Del Potro s-a mulțumit să transmită un emoticon care reprezintă aplauze.

Un mesaj mai profund a avut Ahmad Nassar, directorul executiv al sindicatului jucătorilor profesioniști de tenis PTPA: ''Mai întâi și cel mai important, suntem bucuroși că Simona și-a spălat numele. Dar m-aș abține să o numesc o 'victorie'. Nimeni nu a câștigat aici. Nu va primi înapoi ultimul an și jumătate. Nu va primi înapoi punctele și premiile în bani. Și, în plus, TAS a decis că suspendarea Simonei s-a încheiat în iulie anul trecut ... are cineva o mașină a timpului?? Asta trebuie să se schimbe. Și vom lucra pentru a schimba acest lucru''.

Antrenorul Patrick Mouratoglou, cu care Simona Halep lucra în momentul în care a fost testată pozitiv, a distribuit postarea lui Nassar, adăugând: ''Nedreptatea este incredibilă. Da, trebuie să se schimbe''.

Organizatorii turneului de la Indian Wells (BNP Paribas Open), aflat la momentul debutului, au salutat și ei vestea despre revenirea Simonei Halep. ''Bine ai revenit @Simona_Halep. Abia așteptăm să te revedem anul viitor în #TennisParadise'', i-au transmis ei campioanei din 2015.

De asemenea, și organizatorii turneului Transylvania Open, de la Cluj-Napoca, a cărui primă finală a jucat-o Halep în 2021'', au salutat fostul lider mondial: ''Bine ai revenit, Simo!''

Marius Copil a fost și el bucuros de vestea revenirii Simonei: ''Felicitări, Simona! Mă bucur ca ai reușit să îți dovedești nevinovăția! Multă baftă pe mai departe''.

Clubul de fotbal Farul Constanța și Gheorghe Hagi au avut și ei un mesaj pentru jucătoarea constănțeană: ''Clubul Farul Constanța și managerul tehnic Gheorghe Hagi îi transmit campioanei noastre, Simona Halep, felicitări pentru importantul și dificilul 'meci' câștigat la TAS. Te așteptăm cât mai curând pe teren, să ne bucurăm din nou de victoriile tale! Mult succes în continuare, Simo!''

Citiți și: S-au încheiat audierile la TAS în cazul de dopaj al Simonei Halep:. „Am încredere că adevărul va ieși la suprafață”

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:84 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău