Lufthansa anunță întârzierea decolării unui zbor Minsk-Frankfurt din cauza unei ”alerte de securitate”

  • 24 Mai 2021 18:19
Lufthansa anunță întârzierea decolării unui zbor Minsk-Frankfurt din cauza unei ”alerte de securitate”

Compania aeriană germană Lufthansa a anunțat că a întârziat luni plecarea de la Minsk a unui avion cu destinația Frankfurt, după ce a primit de la autoritățile din Belarus o "alertă de securitate", relatează AFP și Reuters.

"Urmărim indicațiile autorităților locale care percheziționează din nou avionul înainte de plecare și refac controalele de securitate asupra pasagerilor", e explicat un purtător de cuvânt al Lufthansa, precizând că este vorba despre zborul LH1487, transmite Agerpres.

Anterior, aeroportul din Minsk anunțase că a suspendat îmbarcarea într-un avion al companiei Lufthansa după ce a primit o informație privind un posibil act terorist.

Amintim că în cursul zilei de ieri, zborul Ryanair 4978, care efectua o cursă între Grecia și Lituania, după ce își începuse coborârea spre capitala lituaniană, a anunțat că se va îndrepta brusc spre Minsk. Serviciile de informații din Belarus au forțat avionul să aterizeze la Minsk, întrucât în aeronavă se afla jurnalistul disident Roman Protasevici, căutat în propria țară pentru rolul jucat în difuzarea uriașelor proteste ale opoziției desfășurate la Minsk anul trecut.

Minsk se află la mai puțin de 200 de kilometri de Vilnius, de aceea deturnarea avionului a durat câteva minute.

Avionul de linie Ryanair fusese interceptat și de un MiG-29 al Forțelor Aeriene Bieloruse, care, înarmat cu rachete aer-aer, a escortat aeronava de linie până la aterizare în Belarus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău