Ludovic Orban: Florin Cîțu-candidatul la funcția de prim-ministru susținut de PNL, USR PLUS și UDMR; viitorul Guvern al României va avea 2 vicepremieri și 18 ministere

  • 19 Decembrie 2020 12:00
Ludovic Orban: Florin Cîțu-candidatul la funcția de prim-ministru susținut de PNL, USR PLUS și UDMR; viitorul Guvern al României va avea 2 vicepremieri și 18 ministere

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat vineri că PNL, USR PLUS și UDMR au convenit asupra structurii Guvernului României și a funcțiilor de conducere din Parlament, informează Agerpres.

"Astăzi, cele trei formațiuni politice care au exprimat această voință au ajuns la o înțelegere în ceea ce privește constituirea Guvernului, structura Guvernului și, de asemenea, pozițiile care vor fi ocupate de cele trei formațiuni politice pentru cele mai importante funcții în stat. În ceea ce privește funcțiile cele mai importante în stat, Florin Cîțu este candidatul la funcția de prim-ministru susținut de UDMR, USR PLUS și PNL. În ceea ce privește cele două poziții de președinte de la Parlament, președintele Senatului va aparține unui candidat din partea USR PLUS, președintele Camerei Deputaților unui candidat din partea PNL", a afirmat Orban, după negocierile dintre PNL, USR PLUS și UDMR care au avut loc la Vila Lac.

El a arătat că viitorul Guvern va avea doi vicepremieri și 18 ministere, din care 9 vor fi conduse de reprezentanți ai PNL, 6 de reprezentanți ai USR PLUS și 3 de reprezentanți ai UDMR.

"În ceea ce privește Guvernul, în afară de premier, am decis portofoliile care urmează să fie ocupate de cei care vor forma Guvernul, este vorba de doi vicepremieri.. De asemenea, Guvernul va avea 18 ministere. Din aceste 18 ministere - 9 vor fi conduse de reprezentanți ai PNL, 6 de reprezentanți ai USR PLUS și 3 vor fi conduse de reprezentanți ai UDMR", a spus Orban.

PNL ar urma să dețină ministerele Apărării, de Externe, Finanțelor, de Interne, Educației, Energiei, Agriculturii, Culturii și Muncii, USR PLUS - Justiției, Transporturilor, Sănătății, Fondurilor Europene, Cercetării, Inovării și Digitalizării, Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, iar UDMR - ministerele Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Mediului, Apelor și Pădurilor și Tineretului și Sportului. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău