Lucruri mai puțin cunoscute despre ouă
-
17 Octombrie 2016 05:07
Oul a fost declarat unul dintre produsele universale.
Ele sunt consumate fierte, prăjite sau crude, pot face parte din micul dejun, prânz și cină. Sunt nelipsite din orice desert, pot fi adăugate în salate, supe, ciorbe, diverse mâncăruri. Pe lângă faptul că sunt foarte utile pentru consum, ouăle sunt apreciate și pentru uz extern, în măștile de față și păr.
Oul conține proteine esențiale, complexul de vitamine B, foarte utile pentru celulele creierului și ajută la eliminarea toxinelor. Ele sunt bogate în vitaminele A, B12, D, riboflavină, acid folic, fosfor și clor. Culoarea gălbenușului depinde de mâncarea pe care o consumă găinile. Culoarea ouălor diferă – unele sunt albe, altele gălbui, dar și maro, albastre, verzi, roșii și chiar pestrițe. O găină poate depune aproximativ 170 de ouă pe an.