Lucrările de pregătire a taberelor de odihnă pentru copii se apropie de final

  • 18 Mai 2017 09:38
Lucrările de pregătire a taberelor de odihnă pentru copii se apropie de final
Poză simbol

Până la 20 mai 2017 urmează să fie finalizate lucrările de pregătire a taberelor de odihnă pentru copii și adolescenți, transmite IPN cu referire la o decizia aprobată de Executiv privind organizarea odihnei în sezonul estival 2017, transmite IPN.

Documentul stabilește competențele responsabililor în vederea finalizării lucrărilor de pregătire a taberelor de odihnă pentru copii și adolescenți, inclusiv a celor cu sejur de zi, dotându-le cu inventarul și utilajul necesar.

Costurile orientative pentru o zi în taberele de odihnă finanțate din bugetul de stat variază între 129 și 196 de lei pe zi.

Guvernul oferă gratuit 25% din totalul biletelor repartizate în taberele de odihnă mai multor categorii de copii și adolescenți, printre care copiilor orfani, celor din familii defavorizate, monoparentale, precum și familiilor cu trei și mai mulți copii. Restul biletelor în taberele de vară vor fi comercializate cu o reducere de 80% din costul total al biletului.

Totodată, Ministerul Educației va achiziționa 100 de bilete pentru elevii din România, 100 de bilete pentru elevii din zona de conflict din regiunile estice ale Ucrainei și 50 de bilete pentru instituțiile ucrainene cu predare în limba română, precum și va suporta cheltuielile pentru transport tur-retur pe teritoriul Republicii Moldova. Alte 300 de bilete vor fi procurate pentru elevii din instituțiile de învățământ general din raioanele de est ale Republicii Moldova și orașul Bender, subordonate Ministerului Educației.

De asemenea, în scopul promovării imaginii Republicii Moldova, va fi achiziționat un pachet turistic pentru 100 de elevi din România și 150 de elevi din Ucraina.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău