Lovitură rusească lângă România: Pofta Moscovei de atacuri în apropierea teritoriului NATO a crescut

  • 04 August 2023 10:33
Lovitură rusească lângă România: Pofta Moscovei de atacuri în apropierea teritoriului NATO a crescut

Ministerul britanic al Apărării sugerează în evaluarea de vineri dimineață, 4 august, că Rusia a început să atace portul ucrainean Izmail de pe Dunăre pentru că „și-a dezvoltat apetitul pentru risc în ceea ce privește efectuarea de atacuri în apropierea teritoriului NATO", scrie hotnews.ro.

Serviciile secrete militare britanice arată că în ultimele două săptămâni, Rusia a efectuat mai multe valuri de lovituri împotriva porturilor ucrainene de pe fluviul Dunărea folosind vehicule aeriene fără echipaj produse de Iran.

Este foarte probabil ca Moscova să încerce să constrângă transportul maritim internațional să înceteze comerțul prin porturi.

Dronele kamikaze au lovit ținte aflate la o distanță de până la 200 de metri de granița cu România, ceea ce sugerează că Rusia și-a dezvoltat apetitul pentru risc în ceea ce privește efectuarea de lovituri în apropierea teritoriului NATO, apreciază Ministerul britanic al Apărării.

Există o posibilitate realistă ca Rusia să folosească dronele kamikaze pentru a lovi în această zonă, crezând că este mai puțin probabil ca acestea să riște o escaladare a conflictului decât rachetele de croazieră.

Rusia consideră probabil că au o precizie acceptabilă și au focoase mult mai mici decât rachetele de croazieră, se mai arată în evaluarea britanică de vineri.

Drone rusești au atacat și avariat instalații portuare și de depozitare a cerealelor din Izmail, în sudul regiunii ucrainene Odesa, lângă granița cu România, în primele ore ale zilei de miercuri, provocând mai multe incendii.

Oficialii români au anunțat joi că, în două zile, vor permite trecerea prin vamă a unui număr de până la 30 de nave care așteaptă să intre în România din porturile ucrainene de la Dunăre, un semn că schimburile comerciale nu s-au oprit în pofida atacurilor rusești asupra porturilor ucrainene.

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
23,85
Cer senin
Umiditate:15 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
14
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău