Lotul olimpic al Republicii Moldova a obținut patru mențiuni de onoare în cadrul Olimpiadei Internaționale la Limba engleză

  • 17 Septembrie 2023 13:45
Lotul olimpic al Republicii Moldova a obținut patru mențiuni de onoare în cadrul Olimpiadei Internaționale la Limba engleză

Lotul olimpic național al Republicii Moldova a obținut trei mențiuni de onoare la probele individuale și locul IV la concursul de proiecte, în cadrul Olimpiadei Internaționale la Limba engleză. Olimpiada se află la prima sa ediție și se desfășoară la București, România, în perioada 10-17 septembrie 2023.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, mențiunile de onoare, la nivelul C1, în cadrul probelor individuale, au fost obținute de:

Paula Ghicov, elevă la Liceul de Limbi Moderne și Management din Chișinău;

- Laura Vasilachi, elevă la Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim” din Chișinău;

- Cătălina Miron, elevă la Liceul Teoretic „Ion Inculeț” din Vorniceni, Strășeni.

Totodată, în cadrul probei pe echipe, unde elevii au realizat un proiect multimedia în baza cărții „Hoțul de Cărți”, scrisă de Mark Zusak, lotul olimpic național s-a clasat pe locul IV, obținând mențiune de onoare.

La prima ediție a Olimpiadei Internaționale de Limba engleză au participat 57 de elevi din șapte țări, lotul olimpic național al Republicii Moldova fiind compus din cinci elevi, doi profesori și un reprezentant al Ministerului Educației și Cercetării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău