Londra a acceptat cererea Bruxellesului pentru prelungirea cu două luni a aplicării provizorii a acordului comercial

  • 23 Februarie 2021 17:07
Londra a acceptat cererea Bruxellesului pentru prelungirea cu două luni a aplicării provizorii a acordului comercial

Marea Britanie a acceptat marți, la cererea Uniunii Europene, prelungirea până la 30 aprilie a perioadei de aplicare provizorie a acordului comercial post-Brexit, pentru a lăsa Parlamentului European timpul de care această instituție are nevoie pentru a ratifica documentul, a anunțat guvernul de la Londra, relatează Reuters și AFP.

Într-o scrisoare adresată vicepreședintelui Comisiei Europene, Maros Sefcovic, ministrul britanic de stat Michael Gove a confirmat acordul Londrei pentru această prelungire, adăugând că Marea Britanie dorește să nu mai survină apoi și alte întârzieri.

Comisia Europeană a cerut Londrei cu două săptămâni în urmă o prelungire cu două luni a aplicării provizorii a acordului post-Brexit, până când textul va putea fi tradus în cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene și ratificat de Parlamentul European.

Acest acord a fost convenit între Bruxelles și Londra pe 24 decembrie, astfel că atunci nu a mai rămas timp pentru finalizarea procesului de ratificarea până la 31 decembrie, când s-a încheiat perioada de tranziție post-Brexit. Intrat în vigoare pe 1 ianuarie, acordul post-Brexit urma să fie aplicat provizoriu până pe 28 februarie.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău