Locul Republicii Moldova este în UE

  • 10 Noiembrie 2014 20:56
Locul Republicii Moldova este în UE

Proiectul ”Moldova PRO Europeană” include o serie de conferințe și mese rotunde, dedicate parcursului european al țării noastre.

Locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană. Sunt conluziile participanților la conferința „Spre Europa”, organizată de Universitatea „Petre Andrei” din Iași, în parteneriat cu Universitatea ”Babeș - Bolyai” din Cluj șiFacultatea de Istorie și Filosofie a Universității de Stat din Moldova. 

Studenții vor audia relatări ale experților, publiciști, istorici, nume de referință, care vor puncta beneficiile pe care le acordă marea famiie europeană.

În opinia rectorului Universității ”Petre Andrei” din Iași, Radu Tompea, avantajele aderării la UE sunt multiple, dar pentru aceasta sunt necesare mai multe reforme.

”Vrem ca tinerii să cunoască direct care sunt aceste valori. Este foarte important, pentru că tinerii vor desăvârși acest parcurs care nu se va face bătând din palme. Este un parcurs greu, plin de dificultăți, dar rezultatele vor fi absolut benefice”, a menționat Radu Tompea.

Prezent la eveniment, doctorul în istorie, Octavian Țîcu, a salutat prezența la conferință a unui număr mare de studenți, deoarece, potrivit lui, anume tinerii sunt cei care vor desăvârși acest parcurs european.

”Este un exercițiu util pentru studenți din perspectiva integrării europene. Dincolo de dimensiunea academică și didactică pe care o are este și o perspectivă multidimensională”, a declarat Octavian Țâcu.

Potrivit Consulului Onorific al României la Bălți, Mihai Baciu, evenimentul vine în contextul în care România și-a reconfirmat rolul de avocat al R.Moldova în aspirațiile ei de integrare Europeană.

”România a depus și depune eforturi serioase și sincere de sprijinire a acestui parcurs. Noi credem, România crede că direcția cea bună pentru Republica Moldova în acest context politic și istoric este Uniunea Europeană” a declarat Mihai Baciu.

Proiectul ”Moldova PRO Europeană” include o serie de conferințe și mese rotunde, dedicate parcursului european al țării noastre.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău