Locuitorii municipiilor Chișinău și Bălți ar putea plăti mai puțin pentru energia termică

  • 23 Februarie 12:04
Locuitorii municipiilor Chișinău și Bălți ar putea plăti mai puțin pentru energia termică

Termoelectrica și RED Nord au depus solicitări la Agenția pentru Reglementare în Energetică pentru reducerea prețului la căldura furnizată consumatorilor din Chișinău și Bălți. Aceste solicitări ar putea aduce o ușurare financiară semnificativă pentru locuitorii din cele două municipii.

Potrivit Bani.md, pentru consumatorii din Chișinău, furnizorul propune un tarif de 2.442 de lei pentru o gigacalorie, cu o diminuare de 332 de lei față de tariful actual. În același timp, locuitorii din municipiul Bălți ar putea beneficia de un tarif redus de 2.818 lei pentru o gigacalorie, o scădere de 397 de lei comparativ cu prețul actual.

Aceste solicitări vin în contextul în care furnizorii își propun să ofere oportunități mai accesibile pentru consumatorii din cele două orașe, reflectând o posibilă eficientizare a costurilor și o dorință de a răspunde nevoilor și preocupărilor comunităților locale.

Agenția pentru Reglementare în Energetică va evalua solicitările depuse și va lua o decizie în conformitate cu regulamentele și politicile în vigoare, urmărind să echilibreze interesele furnizorilor și ale consumatorilor în domeniul energetic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
7
Fri
9
Sat
9
Sun
8
Mon
10
Arhivă Radio Chișinău