Locuitorii din trei județe din Bulgaria vor unirea cu România

  • 04 Ianuarie 2018 19:37
Locuitorii din trei județe din Bulgaria vor unirea cu România

Locuitorii din trei județe din nord-vestul Bulgariei, nemulțumiți de corupția din țara lor, ar vrea să organizeze o consultare a cetățenilor în vederea obținerii autonomiei în cadrul Bulgariei ori a unirii cu România, a declarat Boris Kamenov, inițiatorul acestei inițiative.

Kamenov a declarat pentru televiziunea NOVA că unul din motivele pentru această inițiativă este acela al corupției din Bulgaria, potrivit site-ului agenției de știri Novinite.

„Nu ar trebui să fim părtași la corupție”, a declarat Kamenov, adăugând că locuitorii din nord-vestul Bulgariei s-au luptat mereu pentru o democrație reală.

Întrebat în legătură cu motivul pentru care județele din nord-vestul Bulgariei ar dori să devină o parte a României, Kamenov a răspuns fără ezitare că sistemul judiciar românesc este mai eficient.

„Sistemul lor judiciar este mult mai democratic și reformat”, a adăugat Kamenov, liderul mișcării separatiste din județele Montana, Vidin și Vrața.

Inițiatorul mișcării separatiste a mai afirmat că va înainta României o propunere de alipire la aceasta doar după ce regiunea își va câștiga independența.

Întrebat dacă cele trei județe bulgare vor deveni precum Barcelona, Kamenov a răspuns că nord-vestul Bulgariei are nevoie de un „bărbat ca Puigdemont”, premierul demis al Cataloniei și organizatorul referendumului pentru independența regiunii catalane.

Sursa: Radio Craiova

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:2,06 m/s
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău