Locuitorii din raionul Călărași vor beneficia de consultații medicale gratuite

  • 06 Noiembrie 2023 12:34
Locuitorii din raionul Călărași vor beneficia de consultații medicale gratuite

Echipele mobile de medici specialiști vor oferi în perioada 6-10 noiembrie, în raioanele Călărași și Ialoveni, consultații profilactice gratuite, acoperite din fondul măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), comunică MOLDPRES.

Potrivit CNAM, săptămâna curentă, complexul radiodiagnostic mobil pentru examinarea cutiei toracice se va afla în mai multe localități din raionul Călărași, și anume: în zilele de 6 și 7 noiembrie – în Hârjauca; pe 8 noiembrie – în Onișcani; pe 9 noiembrie – în Pârjolteni; pe 10 noiembrie – în Sipoteni, scrie sursa citată.

Tot în această săptămână vor fi prestate gratuit servicii medicale stomatologice copiilor în următoarele localități ale raioanelor Călărași și Ialoveni: în perioada 6-10 noiembrie – în Hârjauca, Călărași; în intervalul 6-8 noiembrie – în Cigârleni, Ialoveni; în perioada 9-10 noiembrie – în Cărbuna, Ialoveni.

Datele CNAM arată că săptămâna trecută au efectuat examene profilactice gratuite aproape 600 de persoane, dintre care în jur de 490 – screening pulmonar, iar peste 100 de copii au fost consultați de medicii stomatologi.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
14
Fri
11
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău