Locuitorii din estul separatist al Ucrainei care obțin pașapoarte rusești ar putea fi privați de cetățeania ucraineană

  • 01 Mai 2019 13:17
Locuitorii din estul separatist al Ucrainei care obțin pașapoarte rusești ar putea fi privați de cetățeania ucraineană

Viceministrul ucrainean pentru teritoriile temporar ocupate, Viktor Grimceak, a declarat că autoritățile Kievului ar trebui să retragă buletinul și pașaportul ucrainean în cazul locuitorilor din zonele separatiste din Donbas care vor primi pașapoarte rusești, după ce Moscova a simplificat procedura de acordare a cetățeniei ruse cetățenilor ucraineni aflați în zonele controlate se separatiștii din Est.

 "Constituția Ucrainei spune că un ucrainean trebuie să aibă o singură cetățenie - cetățenia Ucrainei. Prin urmare, acei oameni care vor primi sau primesc deja cetățenia Federației Ruse ar putea să piardă cetățenia Ucrainei. Și cred că acest lucru trebuie făcut, să fie anulate pașaporul intern ucrainean și pașaportul pentru călătorii în străinătate" - a explicat oficialul de la Kiev.

Potrivit lui Grimceak, acordarea cetățeniei ruse locuitorilor din zonele separatiste ale Donbasului are drept scop destabilizarea situației și legalizarea rebelilor. Potrivit viceministrului ucrainean, pe viitor, Rusia va avea motive să declare că își protejează cetățenii din estul Ucrainei.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău