Locuitorii capitalei ai căror apartamente sunt dotate cu plite electrice vor primi compensații

  • 22 Decembrie 2020 17:05
Locuitorii capitalei ai căror apartamente sunt dotate cu plite electrice vor primi compensații

Consiliul Municipal Chișinău a votat în ședința de astăzi compensații de o sută de lei pe lună pentru locuitorii capitalei ai căror apartamente sunt dotate cu plite electrice, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, începând cu ianuarie 2021, locuitorii municipiului Chișinău a căror apartamente sunt dotate cu plite electrice, vor beneficia de compensații de 100 lei/ lunar per apartament pentru energia electrică consumată. Decizia vizează doar apartamentele dotate cu plite electrice conform proiectului inițial al blocului. Decizia vine ca urmare a faptului că familiile care locuiesc în acest tip de apartamente plătesc același tarif la energie electrică ca și ceilalți orășeni, în condițiile în care locuințele lor nu beneficiază de conexiune la gaz metan.


Consilierul municipal Veronica Herța consideră că, prin aprobarea acestei decizii, se va reduce numărul de explozii datorate utilizării incorecte a buteliilor de gaz. "Este un prim pas pentru ca tragediile pe care le-am avut în municipiu, ca rezultat al utilizării buteliilor de gaz în apartamente, să nu se mai întâmple", a notat Herța pe rețelele de socializare.

În municipiul Chișinău există un număr de 121 de blocuri care nu sunt conectate la conducta de gaz, ceea ce înseamnă circa 50 mii de apartamente.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău