Lockdown de cinci zile în statul australian Victoria după apariția unui focar cu noua tulpină britanică

  • 12 Februarie 2021 10:31
Lockdown de cinci zile în statul australian Victoria după apariția unui focar cu noua tulpină britanică

Guvernul regional al statului australianVictoria, situat în sud-estul țării, a decretat un lockdown de cinci zile ca urmare a detectării unui focar cu noua tulpină britanică de coronavirus într-un hotel în care sunt plasate în carantină persoane venite din străinătate, relatează vineri EFE, potrivit Agerpres.

Noua măsură, anunțată de guvernatorul Daniel Andrews, intră în vigoare la miezul nopții de vineri spre sâmbătă, iar cei 6,7 milioane de locuitori din Victoria, al doilea stat australian prin prisma populației, nu vor putea să iasă din locuințele lor decât pentru cumpărături, pentru a face sport sau pentru a merge la locul de muncă - pentru cei incluși în categoria personalului esențial.

Măștile de protecție sunt obligatorii în orice moment și nu sunt permise vizitele la domiciliu.

După detectarea focarului de infectare cu noua tulpină britanică de coronavirus într-un hotel pus la dispoziția persoanelor venite din străinătate pentru a petrece perioada de carantină, autoritățile din statul Victoria au confirmat 13 contagieri locale.

"Trebuie să ne asumăm faptul, bazându-ne pe sfaturile experților, că există cazuri de transmitere pe care nu le cunoaștem și care se răspândesc cu viteza luminii", a declarat vineri guvernatorul Daniel Andrews pentru a justifica această măsură prin care se încearcă să se evite apariția altor focare, așa cum s-a întâmplat în statul Victoria între iunie și septembrie.

Australia a confirmat de la începerea pandemiei un număr de 28.879 de cazuri de COVID-19 și 907 de decese. Din acest bilanț național, 20.460 de infecții și 829 de decese au fost raportate în statul Victoria.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău