Localitățile Ghetlova, Glinjeni și Zastânca și-au ales primarii în al doilea tur

  • 13 Iunie 2022 08:03
Localitățile Ghetlova, Glinjeni și Zastânca și-au ales primarii în al doilea tur

Cetățenii din comuna Ghetlova, raionul Orhei, din satul Glinjeni, raionul Fălești și din satul Zastânca, raionul Soroca, unde duminică a avut loc al doilea tur al alegerilor locale noi, și-au ales primarii. În prima localitatea a câștigat candidatul desemnat de Partidul Șor, în a doua – de Partidul Nostru, iar în a treia – de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, transmite IPN.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, în comuna Ghetlova, din 918 de alegători care au participat la votare, cei mai mulți – 468 – și-au dat votul pentru Anastasia Svetlicinîi, desemnat de Partidul Șor, iar restul, pentru contracandidatul Elena Gîrneț, de la Partidul Acțiune și Solidaritate. În primul tur de scrutin, acești candidați au întrunit cel mai mare număr de voturi – candidatul de la Partidul Șor a obținut 381 de voturi, iar contracandidatul de la PAS – 233 de voturi.

În satul Glinjeni, din 1063 de alegători care au participat la votare, 612 au votat pentru Viorel Zarija, desemnat de Partidul Nostru. Candidatul independent, Dumitru Dombrovschi, a acumulat 451 de voturi. În primul tur de scrutin, Dumitru Dombrovschi a obținut 252 de voturi, iar reprezentantul de la Partidul Nostru a primit 571 de voturi.

În satul Zastânca, din 696 de alegători care au participat la votare, cei mai mulți – 455– și-au dat votul pentru Valeriu Covalciuc, desemnat de Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor. Serghei Purici, desemnat de Partidul Șor, a acumulat 241 de voturi. În primul tur de scrutin, Valeriu Covalciuc a acumulat 325 de voturi, iar contracandidatul de la Partidul Șor – 163 de voturi.

CEC atenționează că toată informația oferită până la recepționarea documentelor în original de la organele electorale inferioare poartă un caracter preliminar.

Primul tur al alegerilor locale noi pentru funcția de primar au avut loc pe 29 mai. În urma celor două tururi, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a obținut trei mandate de primar, două mandate a obținut Partidul Liberal Democrat din Moldova, iar Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Puterea Oamenilor, Platforma Demnitate și Adevăr, Partidul Șor și Partidul Nostru s-au ales cu câte un mandat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău