Localități fără lumină și grădinițe închise în sudul țării. Primarul Comratului, despre prejudiciile cauzate de ploile puternice

  • 03 Iulie 2019 16:37
Localități fără lumină și grădinițe închise în sudul țării. Primarul Comratului, despre prejudiciile cauzate de ploile puternice

Peste 50 de localități din sudul țării au rămas fără curent electric miercuri după-amiază, 3 iulie, din cauza vântului puternic și a ploilor torențiale.

În municipiul Comrat, mai multe grădinițe au fost nevoite să-și întrerupă activitatea întrucât, neavând curent electric, nu le-au putut face mâncare copiilor.

Contactat de IPN, primarul municipiului Comrat, Serghei Anastasov, a comunicat că zeci de case particulare și blocuri etajate au rămas parțial fără acoperiș. Ploaia a spălat drumuri în variantă albă pe o distanță de aproximativ 20 de kilometri.

La intrarea în oraș, un copac imens s-a prăbușit, blocând drumul național M3. Pe parcursul zilei în municipiu a fost deconectată energia electrică, în unele sectoare situația a fost remediată.

Solicitată de IPN, Daria Neceaeva, ofițer de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a declarat că salvatorii au intervenit pentru a debloca mai multe porțiuni de drum și fire electrice. Fără lumină au rămas parțial localități din șase raioane din sudul țării, inclusiv UTA Găgăuzia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău