Localități fără curent electric, accidente rutiere cu implicarea a trei microbuze de rută și o ambulanță blocată în urma ninsorilor

  • 20 Noiembrie 2018 08:37
Localități fără curent electric, accidente rutiere cu implicarea a trei microbuze de rută și o ambulanță blocată în urma ninsorilor

Din cauza condițiilor complicate ale vremii în cursul zilei de ieri, s-a circulat cu dificultate pe majoritatea traseelor din țară.

Salvatorii și pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au intervenit în această noapte pentru tractarea mai multor mijloace de transport derapate de pe trasee, din cauza precipitațiilor care au căzut ieri sub formă de lapoviță și ninsoare. Șefa serviciului de presă al Inspectoratului, Liliana Pușcașu, a declarat pentru Radio Chișinău că în 17 localități au fost deconectări de energie electrică. Potrivit datelor Administrației de Stat a Drumurilor, trasee blocate nu au fost, iar decese nu s-au înregistrat, după cum a mai relatat Liliana Pușcașu.

„Pe parcursul zilei de ieri, Poliția de Patrulare a anunțat despre producerea a 6 accidente rutiere, din cauza vitezei neadaptate la specificul traficului rutier și a lipsei anvelopelor de iarnă. Acestea s-au soldat cu traumatizarea a 28 de persoane. Între acestea s-au numărat și trei microbuze de rută în care se aflau pasageri, dintre care unii au fost transportați la spital, dar și o ambulanță blocată în apropiere de localitatea Seliște, raionul Orhei”, a precizat reprezentanta IGSU. 

Persoanele care au nevoie de ajutorul poliției sau al salvatorilor pot apela la cel mai apropiat echipaj de patrulare sau la numărul 112. Șoferii sunt atenționați să își echipeze autovehiculele cu pneuri de iarnă, să fie prudenți în trafic, iar în portbagajul mișinii să poarte lopată, lanțuri și nisip.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău