Livrările globale de telefoane mobile inteligente au crescut pentru al patrulea trimestru consecutiv

  • 16 Iulie 14:08
Livrările globale de telefoane mobile inteligente au crescut pentru al patrulea trimestru consecutiv

Livrările globale de telefoane mobile inteligente au crescut cu 6,5% în trimestrul doi din 2024, pe fondul avansului realizat de Samsung Electronics și Apple, dar nu se observă încă o redresare completă a cererii, situația pe unele piețele rămânând dificilă, arată datele firmei de cercetare IDC, transmite Reuters, scrie Agerpres.

Potrivit sursei, livrările globale de smartphone-uri au crescut pentru al patrulea trimestru consecutiv, producătorii folosind inteligența artificială (AI) pentru a atrage consumatorii îngrijorați de prețuri și a-și extinde cota de piață.

"Se întâmplă multe lucruri interesante pe piață, datorită prețurilor mai ridicate și a interesului pentru tipul de smartphone AI, care ar urma să ajungă anul acesta la o cotă de piață de 19%", a apreciat Nabila Popal, de la IDC.

Oficialul a adăugat: "În condițiile în care atât Apple, cât și Samsung, continuă să se extindă pe piața premium și să beneficieze cel mai mult de pe urma actualelor tendințe, multe companii chineze și-au majorat livrările pe segmentul inferior al pieței, cu intenția de a-și majora cota de piață, pe fondul cererii reduse".

În trimestrul doi din 2024, cota de piață a Samsung s-a situat la 18,9%, pe locurile următoare fiind Apple, cu 15,8%, și Xiaomi, cu 14,8%. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:2,06 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău