Livrarea de tancuri Leopard Ucrainei va avea consecințe pentru armata germană, potrivit președintelui Asociației Bundeswehr-ului

  • 25 Ianuarie 2023 12:50
Livrarea de tancuri Leopard Ucrainei va avea consecințe pentru armata germană, potrivit președintelui Asociației Bundeswehr-ului

Capacitatea operațională a armatei germane, Bundeswehr, va fi slăbită și mai mult de așteptata furnizare de tancuri de luptă Leopard Ucrainei, a atras atenția președintele Asociației Bundeswehr-ului (DBwV), André Wüstner, transmite Agerpres.

Livrarea este „bună pentru Ucraina, pe de o parte, (dar) rea pentru capacitatea operațională a Bundeswehr, pe de alta”, a afirmat Wüstner la televiziunea publică ZDF.

A fost naiv să se creadă că războiul din Ucraina se va încheia în două sau trei luni, și noi livrări de arme vor urma cu siguranță, a spus el.

„Dacă vrem nu doar să susținem Ucraina, ci vrem de asemenea să fim capabili să ne apărăm pe noi înșine din nou', atunci politicienii trebuie să întărească industria de apărare astfel încât echipamentul necesar să fie disponibil în anii următori”, a pledat Wüstner.

„În lunile recente, a devenit clar că suntem pregătiți pentru apărare doar în anumite condiții - dacă suntem cu adevărat', a afirmat el. 'Adevărul este că, începând din februarie (2022), am continuat să trimitem arme și muniții. Suntem în continuare în cădere liberă, încă nu am făcut niciun progres în ce privește propria capacitate de apărare”, a adăugat Wüstner.

Politicienii poartă răspunderea nu doar de a sprijini Ucraina în războiul contra Rusiei, ci și față de apărarea națională și aliată, a mai spus președintele DBwV, asociație cu 200.000 de membri (militari, rezerviști, civili din armată ș.a.).

După o lungă perioadă de ezitare, guvernul german a decis să trimită tancuri de luptă Leopard Ucrainei și să autorizeze alte țări să facă același lucru, a aflat DPA marți din surse din interiorul coaliției de guvernare.

Ucraina cere tancuri de luptă occidentale de mai multe luni pentru a lupta contra agresorilor ruși.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău