VIDEO | Viorica Dumbrăveanu: 14 persoane infectate cu COVID-19 în stare extrem de gravă

  • 28 Aprilie 2020 09:35
VIDEO | Viorica Dumbrăveanu: 14 persoane infectate cu COVID-19 în stare extrem de gravă

222 de persoane infectate cu COVID-19 se află în stare gravă dintre care 24 sunt conectate la aparatele de respirație asistată. Informația a fost prezentată în această dimineață de către ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing. În același timp, încă 50 de persoane s-au vindecat și au fost externate. Totodată, ministerul Sănătății anunță despre un nou deces provocat de COVID-19.

Potrivit ministrului Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în prezent, starea de sănătate a 14 persoane infectate cu noul tip de coronavirus este extrem de gravă.

„Avem în stare extrem de gravă 14 persoane la momentul actual, 24 de persoane sunt la respirație asistată. În stare gravă rămân a fi 222 de persoane, gravitate medie – 528. În rest este vorba despre starea satisfăcătoare a pacienților.”

Din cele 3481 de cazuri de infecție cu COVID-19 înregistrate până acum în Republica Moldova, cele mai multe, 1012, au fost raportate în municipiul Chișinău. Urmează raionul Soroca și Ștefan Vodă cu 250 și, respectiv, 249 de cazuri pozitive. În regiunea transnistreană au fost raportate 400 de cazuri de infecție.

Potrivit autorităților din sănătate, fiecare a patra persoană infectată cu COVID-19 este lucrător medical.

Epidemiologii atenționează că Republica Moldova nu a atins, încă, vârful procesului epidemic, ceea ce înseamnă că rata de infectare cu COVID-19 se menține destul de înaltă. Potrivit șefului de direcție din cadrul Agenției Naționale de Sănătate Publică, Constantin Spânu, abia până la sfârșitul lunii am putea intra în perioada de descendență a procesului epidemic.

„Până când ne aflăm în perioada de ascendență a procesului epidemic. Undeva până la 10 mai vom atinge vârful procesului epidemic. După această urmează o perioadă de stabilitate care se va înregistra în perioada 11 mai - 25 mai, unde rata de contagiozitate va fi de 1:1, adică fiecare bolnav poate să infecteze un bolnav. După 26 mai sperăm că până la 10 iunie vom intra în perioada de descendență a procesului epidemic cu condiția că vom pune în aplicare acel pachet de măsuri ce ține de izolare, păstrarea distanței sociale.”

Potrivit datelor oficiale, până acum 975 de persoane s-au vindecat, iar 103 au decedat din cauza COVID-19. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:6,17 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău