VIDEO | PDM nu are bani pentru a mai întreține sediul pompos din strada Armenească, spune Pavel Filip

  • 29 Iunie 2019 14:00
VIDEO | PDM nu are bani pentru a mai întreține sediul pompos din strada Armenească, spune Pavel Filip

UPDATE 14.00 Liderul grupului parlamentar al PDM, Pavel Filip, spune că formațiunea sa nu are destui bani pentru a întreține sediul formațiunii din strada Armenească, urmând ca în timpul apropiat să fie găsit o nouă locație în care formațiunea și-ar muta staff-ul central.

”Nu s-a luat încă o decizie în ce sediu vom merge, dar cert e că nu vom avea destui bani pentru a întreține sediul actual. Urmează să văd de ce resurse financiare dispune partidul, și să vedem în ce sediu ne vom muta”, a menționat Pavel Filip.

El nu a ezitat să aducă o serie de acuzații actualei guvernări că ar face presiuni asupra funcționarilor publici, membri ai PDM.

”Actuala avalanșă de demiteri este o manifestare de ipocrizie a actualei guvernări. Toți cei ce ne învinuiau pe noi anterior, acum comit fărădelegi. Mulți dintre funcționari sunt învinuiți de colaborare cu PDM și demiși. Documentăm fiecare caz și ulterior vom întocmi o serie de rapoarte în acest sens pe care le vom face publice și le vom trimite și reprezentanțelor internaționale în R.Moldov”, susține Filip.

UPDATE 13.44: Consiliul Național al PDM a discutat despre situația politică din R.Moldova, cea din interiorul partidului și despre deciziile luate de formațiune, declară șeful grupului parlamentar al formațiunii, Pavel Filip. 

„99% din discuții le-am avut despre greșelile comise în ultima perioadă și despre ce trebuie să facem ca să aducem lucrurile la normalitate. Demisia și-au depus-o toți vicepreședinții și secretarul general al partidului. O altă decizie a fost să convocăm Congresul PDM pe 27 iulie, la care vom alege o nouă conducere a partidului. Va fi aprobat și un nou program al partidului”, a precizat Filip.

„Suntem gata să muncim în continuare în folosul oamenilor. PDM este în stare să facă acest lucru, dar nu în actuala structură și format. Suntem gata să reconstruim acest partid, de orientare pro-europeană, de construcție strict-politică. Urmează o perioadă de muncă intensivă. După Congres ne vom convinge că PDM este o formațiune pro-europeană”, mai spune Filip.

Pâna la alegerea unui nou președinte a PDM, la Congresul promamat să aibă loc pe 27 iulie, Pavel Filip va întreține interimatul.

13.19: Declarații de presă după ședința Consiliul Național Politic al PDM. Conducerea formațiunii susține un briefing pentru a oferi mai multe detalii despre subiectele discutate printre care mai multe subecte legate de treburile interne ale partidului, demisii, dar și stabilirea datei cand va fi organizat Congresul Republican pentru a decide cine va fi noul lider al PDM.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău