LIVE | Viorica Dumbrăveanu: 37 de persoane infectate cu COVID-19 sunt în stare gravă

  • 01 Aprilie 2020 09:41
LIVE | Viorica Dumbrăveanu: 37 de persoane infectate cu COVID-19 sunt în stare gravă

37 de persoane infectate cu virusul COVID-19 se află internate în spital în stare gravă. 26 dintre aceștia sunt tratați la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, iar 11 la Spitalul Clinic Republican. În același timp, șase femei însărcinate, sunt în prezent, infectate cu noul tip de coronavirus, starea lor de sănătate fiind de gravitate medie și satisfăcătoare.

Potrivit autorităților din sănătate, până în prezent au fost confirmate 353 de cazuri de infecție cu noul tip de coronavirus dintre care 72 sunt de import, iar 281 cu transmitere locală. Cele mai multe persoane infectate sunt în municipiul Chișinău. Aici au fost testate pozitiv 138 de persoane. Urmează raionul Ștefan Vodă cu 40 de persoane infectate cu COVID-19 și raionul Soroca cu 37 de persoane contaminate. Mai mult de jumătate dintre cei infectați au vârsta mai mică de 50 de ani.

Ministrul Sănătății a anunțat că starea de sănătate în cazul a 37 infectate cu virusul COVID-19 este gravă.

Printre persoanele infectate cu COVID- 19 sunt 22 de copii și șase femei însărcinate. Viorica Dumbrăveanu a menționat că gravidele sunt internate la Maternitatea nr. 2 din Capitală, instituție strategică desemnată de către minister pentru tratarea persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus.

„La maternitatea nr.2, care este destinată pentru femeile gravide, la momentul actual, avem șase persoane care sunt internate. Trei persoane sunt de gravitate medie și trei sunt în stare satisfăcătoare.”

Ministrul Sănătății a menționat că potrivit unei decizii a Comisiei pentru Situații Excepționale urmează să fie procurate echipamentelor de protecție individuală pentru toți angajații din instituțiile medicale din țară. Viorica Dumbrăveanu nu a precizat cantitatea, însă a subliniat că costumele vor fi procurate de la un producător autohton.

„A procura costume de protecție individuală de la un producător autohton care dispune de toate certificatele de calitate și care vor fi distribuite pentru instituțiile spitalicești care au fost de astăzi activate, inclusiv cele raionale.”

Amintim că 22 de persoane au fost tratate de virusul COVID-19, iar patru au decedat. În același timp 67 de persoane sunt suspectate că ar fi infectate cu noul tip de coronavirus.


 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău